top of page

Piperehabilitering

Gamle pipeløp kan blant annet føre til dårlig trekk og i verste fall pipebrann. Heldigvis slipper du som regel å rive det gamle pipeløpet og bygge opp nytt. En rehabilitering av pipen kan enkelt utføres av fagfolk.

piperehabilitering.jpeg

Hvorfor bør du rehabilitere pipen?

 1. Brannsikkerhet: Den viktigste fordelen med å rehabilitere pipeløpet er bedre brannsikkerhet. Brannvesenet rykker ut til rundt 1000 pipebranner i året, og konsekvensene kan bli fatale. Dårlig trekk, feilmontering eller gammelt og dårlig pipeløp kan være brannårsaken.
   

 2. Bedre trekk: En tett og trygg skorstein gir bedre trekk og optimaliserer driftsforholdene i pipa.
   

 3. Verdiøkning på boligen/hytta: En rehabilitering av pipeløpet kan bidra til å øke verdien om du skal selge boligen eller hytta.
   

 4. Økonomisk: En dårlig pipe gir dårlig fyringsøkonomi siden varmetapet kan bli stort i en pipe som ikke er tett. En rehabilitert pipe kan sammen med en rentbrennende peis/peisovn gi en virkningsgrad på 75-80 prosent, noe som gir en reduksjon i vedforbruket og dermed en besparelse i fyringskostnadene.
   

 5. Miljøvennlig: Feil på skorstein og ildsteder kan føre til betydelig forurensning, og en rehabilitert pipe bidrar til å holde miljøet renere.

Hvordan utføres en rehabilitering?

Vi tilbyr profesjonell piperehabilitering fra start til slutt.

 • Vi leverer et velutprøvd og komplett system i høyeste kvalitet fra Helmin. Dette er rustfrie og syrefaste T600-rør for optimal holdbarhet og ytelse.

 • Vi priser piperehabilitering etter meter og per tilkoblingspunkt.

 • Vi tar oss av søknadsprosessen til kommunen for en sømløs opplevelse.

 • I løpet av 1-2 dager kan du få nytt piperør som gir trygg fyring og god trekk.

 • Det meste kan gjøres fra utsiden uten å støve ned boligen.

Kontakt oss for tilbud på piperehabilitering!

Velg tjeneste

Takk for at du tar kontakt!

bottom of page